fredag, mars 26, 2010

Oppusset bord


Siste oppussingsprosjekt i heimen er dette spisebordet som jeg fant på finn.no -til svenskens store fortvilelse.. Jeg var kjempeklar for å kaste ut det gamle, men han var ikke særlig interessert i å bytte det ut i et enda eldre ett. Men jeg trumfet gjennom kjøpet og smilte hele veien til Landås og hjem igjen. MEN, da vi satt det sammen på kjøkkenet, ble smilet ørlite grann mindre.. jeg så til min store fortvilelse at det er alt for lite for vårt kjøkken - som plutselig ble gigantisk! Uffda, svensken fikk rett.. Ville jo nødig innrømme det, men dette kunne vi altså ikke beholde. Som et siste forsøk insistrerte jeg på å (i det minste) få male det hvitt. Det var selvsagt for å overbevise om at vi kunne kjøpe et lignende bord om vi fant et litt større ett.. Håper det funket, jeg er ihvertfall stadig ut på finn og leter!


Så stort skulle det altså vært (dette er med begge ileggsplatene i) og det kunne gjerne hatt litt tykkere ben også, men ikke si til svensken at jeg har sagt noe som kan være det minste negativt om dette bordet!

Rangle rangle

Nå er jeg for alvor blitt hektet på amigurumis! På bloggen der jeg fant mønsteret til mummien er det nå en konkurranse der man kan vinne kjempemange fine øyne til å feste på disse små skjønningene, sjekk den ut her. Det hadde nok vært lurt av meg å skaffe noen sånne øyne uansett, kan ikke ha store hekleøyne på alle dyrene.. Prøvde å finne på panduro i byen for litt siden, men dama i kassen så på meg som et levende spørsmålstegn og forstod ikke hva jeg snakket om.. Får vel heller ta meg en tur til stoff og stil snart, der skal de ihvertfall ha! Linus har ikke så veldig stor glede av dyrene enda, så foreløpig er det denne ranglen som er mest stas. Den er fylt med vatt og en liten rangleboks, og mer skal altså ikke til for å glede et lite Linus-barn :)

torsdag, mars 11, 2010

Noen småprosjekt...

Min gamle settekasse har fått nytt liv. Den var i utgangspunktet rød (for å matche barnerommet mitt som var VELDIG gjennomført rødt/hvitt) og pensjonert for lenge siden, men ett par malingsstrøk og litt innpakningspapir senere er den klar for å ta fatt på nye arbeidsoppgaver! Ved å løsne bakplaten og trekke den med innpakningspapir, fikk den et helt nytt uttrykk. Skulle jeg bli lei det fine papiret (kan ikke tro at det kommer til å skje, men...) er det bare å rive det av og pakke platen inn i et nytt papir :)


Fant et superfint stoff i en restekasse på Åhlens for en stund siden som jeg ikke har fått brukt. Så mens jeg venter på et passende prosjekt for dette fargerike mønsteret har jeg trukket brilleetuiet mitt med det :)

onsdag, mars 10, 2010

Mer amigurumi

Jeg er blitt skikkelig hektet på å hekle amigurumis! Det har visst gått så langt at svensken begynner å bli sjalu på heklenålen min... Men litt festlig syntes han nok at det er også, for de blir jo så søte. Er evig takknemlig for alle snille bloggere som deler med seg oppskriftene sine! Denne er fra Erica Laurell sin blogg. Holder på å lage flere like fugler i forskjellige farger som skal få sitte på en bildelist på rommet til Linus og dingle med beina :) 

Mummitrollet ble ikke helt perfekt, men tror ikke Linus er gammel nok til å klage på det helt enda, så den duger nok en stund til.. Oppskriften er fra denne svenske amigurumi-bloggen. Virker som om amigurumi er litt større i Sverige enn her hjemme, så når vi skal besøke svigers i april skal jeg kjøpe med meg noen bøker og prøve å lage mine egne figurer. Gleder meg!