fredag, november 09, 2007

Siste skrik fra Kina

Da er vaar siste dag i Kina kommet. Vi sitter naa i Guilin og skal straks ta toget videre til Vietnam (hvis vi faar komme inn i landet...Vi har ikke visum, for de sa paa ambassaden at vi ikke trengte det om vi ble under 14 dager). Siden sist har vi vaert i Yangshou, en utrolig koselig landsby med KUN 300.000 innbyggere. Der fikk vi dratt paa bambus-baattur og leid sykler. Solen er ogsaa kommet for godt og ihvertfall Jimmy har faatt litt farge.

For aa oppsummere vaart opphold i Kina har vi hatt en liten brainstorming om Kina og kinesere:

De harker og spytter mye, de snotter (blaaser snott ut ene neseboret, mens d holder for det andre), de stirrer ikke, de er vennlig, de snakker lite/ingen engelsk, de kjoerer som om de har stjaalet baade bil og foererkort, de tuter MYE, de folger ikke trafikkreglene (med mindre det er andre regler i Kina, som er ca omvendt av de norske), de maser ikke (med mindre du er paa marked), de kroller haaret, men ikke luggen, de har pene klaer, det finnes ca 1.3 milliarder av dem, det er biler overalt og som alle vet er det 9 millioner bicycles in Beijing :) Ellers kan vi nevne at de roeyker mye, har veldig mange sigarettmerker, de er hoeyere enn vi hadde trodd, de er ganske ivrig (saann som eg..), de elsker te, storbyene er veldig moderne, det er god mat (ingen hund eller katt), det er billigt, det er mye forurensing og det finnes UTROLIG mye fake ting. De smatter forjaevlig naar de piser og slurper naar de drikker. Den hippeste snack'en er fuglefroe og skallet skal spyttes ut, gjerne i sengen til naboen paa toget (altsaa meg..), smaa barm har ikke blei, bare hull mellom beina paa buksen, de har "hull i gulvet"-do, de er god paa morgen-gymnastikk og boeying og toeying og aapningsreplikkene er som oftest: "Hello pashmina", "hello bag" eller looke, looke.


Underveid har ogsaa Jimmy utarbeidet noen gode tips/reiseraad:
* Naar du skal paa do, proev aa se "lite forlamad" ut saann at du kan gaa paa handicaptoalettet og slipper aa skite i hullet...

*Naar du havner i toeffe forhandlinger paa markedet er det bare aa skryte paa se aa vaere en businessmann og "foedd tuff" og se prisen synke betaktelig.

*Ikke kjoep foerste og beste selv om du faar prutet det ned fra 100EUR til 10 USD. Neste mann du treffer vil tilby deg samme ting for 2 yuan.

*Bruk solbriller, eller faar du like skjeve oeyner som kineseene.

*"It's not fake, it's just a copy" Sitat, kineser.

*Om du har en dagsbudsjett paa 250 yaun, ikke gaa aa spis paa restauranter med hvite duker. Det gaar til helvete!

*Ikke bli for glad naar du finner snickers-is, det er bare en frossen sjokolade.

*Ikke handle mer enn du orker aa baere.

*Om du kommer i snakk med kinesiske studenter, loep fort som FAEN! De lurer deg..


God tur!



Da stikker vi til Vietnam. Takk for oss, Kina.

Ingen kommentarer: