søndag, november 04, 2007

En oppdatering fra Kina...

Ja, endelig kom jeg inn paa bloggen min og dere kan faa en oppdatering her i fra oesten. Vi er kommet oss til Guilin i soer-Kina, men mye har skjedd siden sist... Dagboken min begynner aa fylles opp med baade gode og mindre gode historier, men eg gidder ikke bruke hele dagen paa aa skrive det inn her, saa jeg prover aa fatte meg i korthet. Sist jeg skrev hadde vi vaert noen dager i Beijing og vent oss til det kinesiske livet. Vi ble til og med saa eplekjekk at vi bestemte oss for aa dra til Den kinesiske mur paa egen haand, istedetfor aa foelge de store turistflokkene. Og tro meg, de er stor! Det gikk ganske smurt, og det var altsaa Mutianyu, 90 km nordoest for Beijing, som be den heldige delen muren som vant ett besoek av oss. Etter gode tips fra Alexander the great, fikk vi ta stolheis opp og bob-bane ned. Virkelig tilrettelagt for latsabber det her, altsaa... Men kjekt var det og muren var like bra opplevelse som vi forventet. Artig! Summer palace er ogsaa vel verdt et besoek naar man foerst er naa i Beijing. Det ble brukt som sommerresort for Ming og Quing dynastiet, naar den Forbudte byen ble for varm. Det er bygget i 1750, og en grinete konge fikk ogsaa sutret seg til aa lage en innsjoe der. Spander gjerne 60 yuan for aa leie en sneglebaat i en time i denne Kunming lake, det er det verdt! Han var ikke saa dum han der kongen, skal eg si!

Vi ble i Beijing i 7 dager, og da var det blitt masse tid til baade shopping og severdigheter. Turen gikk videre med tog (11 timer) til Xian. Det er her de kjente terracotta figurene er. Det finnes 3 forskjellige "haller" med figurer i virkelig stoerrelse og alle er ulike. Det var kjekt aa se og Jimmy gjorde ogsaa et super-kupp paa noen miniatyrutgaver av figurene for 10 dollar (som han senere ble tilbudt aa kjope for 2 yuan- 1,50 kr). Jaja, noen smeller maa man jo gaa paa :)

Xian var vel ikke den kjekkeste byen vi har vaert i, saa allerede neste dag satte vi oss paa toget i retning Shanghai (19 timer). Jeg kan fortelle masse om kinsere paa togtur, men dette skal jeg heller vente til en annen dag med. Det kan ta litt tid...



Om noen vil ha overnattingstips i Shanghai kan vi varmt anbefale Mingtown Etour Youth Hostel for 180 yuan pr natt for et dbl. De har en koselig hage, restaurant, bar, gratis internett og myke senger. Det ligger sentralt rett ved Renmin park og shoppinggatene, med kun 20 minutters gange til The Bund. Det finnes utallige skyskrapere i Shanghai. Faktisk mange fler enn jeg noen gang kunne forestille meg. I old town er husene helt anderledes, og dette er et koselig omraade til tross for de til tider veldig masete selgerene. Vi foelte vi hadde sett vaar del templer paa en stund, saa vi besokte heller Shanghai museum. Vi ble i Shanghai i 5 dager, men kunne sikkert hvert der mye lenger. Jeg sa til Jimmy at jeg til og med kunne bodd der, men der gikk grensen i foelge han :)

Vi tog toget videre til en liten by rett soer for Shanghai, Hangzhou. Det er her den beroemte orginale West Lake ligger. Byen var utrolig soet og omraadet og parken rundt innsjoeen var veldig avslappende og herlig aa bare gaa rundt. Vi hadde allerede kjoept togbilletter videre til Guilin neste dag, saa vi maatte desverre reise derfra litt for tidlig foelte vi. Men kordan kunne vi vite det daa??? Hong Kong var egentlig planen, men det var visst ikke mulig aa faa togbilletter dit fra Hangzhou, saa vi reiste heller videre til Guilin (21 timer, 320 yuan). Hong Kong faar vi ta igjen en annen gang!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott at du var her igjen. Tenker masse på dere to i kina. Herrefred? Men det hørees ut som dere har det flott. Mange forteller meg om hvor fantatisk det er der, så dere hadde vel deres grunner for å reise dit og. Kos der masse begge to. Alle hilser herfra! Klem fra mammo!

Anonym sa...

Hallo, stå på å kos dere, kjekt å følge dere her, men det blir litt mye tog for meg, men skitt au - kos doke videre i verden.
Helsing Onkel Jørn