fredag, juni 22, 2007

Enda en vinter på Svalbard

Da er vinteren over og "sommeren" gjør sitt inntog også her i nord. Det ser ut til å fortsatt være lenge igjen til stetten på champagneglasset går (sommertegnet i Longyearbyen), men med så mange plussgrader som det har vært på fastlandet, får vi bare late som vi henger med på notene. Som alle sikkert forstår er det vinteren som er stas her oppe, og også i år har det blitt mange fine turer. I februar var Inger på besøk og vi dro til Barentsburg i stummørket og overnattet på hotellet der. Var kanonbra, vodka fikk vi også og de var neimen ikke sen med å åpne baren for oss da vi kom sent på kvelden! Var nydelig vær neste dag og vi kan vel trygt si at Inger var litt heldigere med sitt andre besøk til Svalbard (nå var det jo faktisk både snø og scooterføre).

Noen fikk også se isbjørn i løpet av vinteren, andre fikk ikke... Jeg var blandt de heldige og så to stykker på en fantastisk dag på Østkysten av Spitsbergen i april. Det var på en av de siste turene og jeg vet om en svenske som er litt bitter for at han var på jobb den dagen. Snøscooteren (Max Harry) har gått som en kule og oppført seg eksemplarisk hele sesongen, så der kan jeg vel påstå å ha vært ganske heldig! Den har gjort en super innsats og det nesten med tungt hjerte at jeg nå skal kvitte meg med den. (Kanskje like greit når man begynner å få følelser for snøscooteren sin, freaky...)

I mai hadde vi en "storby-ferie" til Tromsø, og fikk et glimt av fastlandsidyllen med trær, utepils, butikker, ukjente mennesker kledd i annet enn gore-tex og ikke minst: plussgrader! Fantastisk! Jeg dro en snartur til København rett etterpå, og der var det virkelig sommer og sol. Det blir faktisk litt kjipt å komme tilbake hit etter sånne oplevelser, men man venner seg igjen.


Nå er altså scooterene parkert og sommeren kommet hit også. I midten av juni hadde vi besøk av foreldrene til Jimmy og tok de med på båttur til Pyramiden med Langøysund. Heldigvis hadde de tatt med seg go'været fra Sverige og det ble en super dag! Vi feiret også 50-årsdagen til Margaretha i Bolterdalen hos Arctic Adventures med nydelig mat og supertrivelig stemning i hytten deres. Det var en trivelig dag det :-) Jeg tror nok de hadde et fint opphold her oppe, men det ble gjerne litt i korteste laget...


Ellers er planleggingen av turen til høsten i full gang. Reiseruten er ikke helt ferdig oppsatt, men vi reiser til Beijing den 17. oktober, reiser rundt i Kina en stund, så videre til Vietnam, Laos, Kambodsja og til slutt Thailand med hjemreise fra Bangkok den 18. februar. Vi vil egentlig planlegge så lite som mulig og ta alt som det kommer og passer oss der og da. Vet ikke hvem som har mest reisefeber av oss, det skal ihvertfall bli usannsylig deilig å komme seg ut på tur, det er helt sikkert! Før den tid skal vi også prøve å få med oss en tur til med Nordstjernen og forhåpentligvis en tur med Hurtigruten fra Tromsø til Bergen . Ut på tur, aldri sur, vettu :-)


I første omgang skal jeg pakke sekken for en snartur til Bergen neste uke. Skal i bryllup til Anne Marie og Torgeir og samtidig benytte anledningen til å hilse på mine herlige tantebarn (som det blir stadig fler av... en til på vei no) og ta igjen litt av det tapte der. Gleder meg!


Nå er det blitt natt i Stavanger, så sov godt!

1 kommentar:

JIMMY sa...

kul att du fick se en björn då!!! du ska vet en sak jag e itne bitter=)