fredag, desember 24, 2010

God jul!


Her kommer litt vinterstemning fra de svenske skogene. Nå er det endelig blitt julaften og vi feirer med 30 minusgrader! Hvit jul blir det ihvertfall. Heldigvis kom vi oss over fjellet før kaoset begynte, så nå er det bare å slappe av og nyte dagene (før vi har en 15 timers kjøretur hjem igjen..).


Ønsker dere alle en riktig god jul!

fredag, desember 17, 2010

PepperkakerHar helt glemt å vise frem pepperkakene vi har bakt! Fikk heldigvis god hjelp fra mine to nevøer og til ære for dem ble glasuren blå for å bøte for dårlig utvalg i kakepynt..


Nå er nesten alle spist opp og vi burde vel egentlig tatt en bakedag til før jul, men nå begynner det å bli dårlig med tid...


Her i huset gleder alle seg til jul, men den 12 (!) timer lange kjøreturen til innerst i de svenske skogene ser vi ikke like lyst på. Får krysse fingre og tær for at vi kommer oss over fjellet ihvertfall.


Nå skal jeg legge meg og lade opp til julegaveinnspurten i morgen, da skal de siste gavene kjøpes før ho mor skal ut å svinge seg i 30 årsdag.
(Slengte på de siste julepyntbildene her, så var det gjort liksom...)

God natt!

Du grønne glitrende tre...


...goodbye! Jeg er egentlig en stor motstander av kunstige juletrær, men med en vilter ett-åring i hus og siden vi ikke skal feire jul hjemme har jeg krøpet til korset og kjøpt et. Planen er at dette skal KUN stå i stuen i år og så kan Linus få ha det på sitt rom i årene som kommer. 

Men overraskelsen var stor da vi kom hjem og skulle pynte plastikken:


Det var jo hvitt! Som dere ser har jeg bevis på at det skulle være grønt, så dette er ikke en dårlig unnskyldning om du trodde det .. Men litt sjarmerende ble det no likevel.
Linus er foreløpig litt skeptisk til dette her og nøyer seg med å peke på det fra litt avstand. 
Vi har jo mest hvit juletrepynt, så den forsvinner litt i mengden her, men lysene med svart ledning ser man godt :)


Ikke helt som planlagt dette her, men skal man først ha plastikk kan man like godt gå all the way...
Til neste år blir det ekte edelgran igjen (og den skal være grønn, altså)!

torsdag, desember 16, 2010

So ro lille gutt


Se denne fine printen med nattasangen "so ro lille mann" formet som et hjerte! Det er flinke Bente med den herlige bloggen Bråkmakergata som har laget den. Hun lager masse annet fint også, så et besøk i eplabutikken hennes anbefales på det sterkeste!


Sov godt!

onsdag, desember 15, 2010

Soverom


Soverommet begynner å nærme seg ferdig og denne oppfriskningen var jammen etterlengtet og et friskt pust! Tror det gjør godt for mer enn interiørhjertet også, for jeg syntes sannelig at jeg sover bedre her nå! Endelig har vi gått til innkjøp av nattbord fra Kartell og de står virkelig til forventningene. Vi kunne gjerne kjøpt de med tre hyller istedet, for de ble litt lav i forhold til sengen, men dette skal vi heller fikse med å kjøpe lavere ben til sengen. Nå gjenstår bare nye nattbordslamper, men jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilken vi skal gå for... I utgangspunktet hadde jeg tenkt å ha svarte ledlamper fra IKEA, sånn at jeg kunne lese på sengen uten å holde svensken våken, men jeg tror de blir litt for spinkle. På min side står det nå en rød take lampe fra Kartell (som overhodet ikke passer inn) og jeg lurer litt på å heller kjøpe samme lampen i hvit eller transperent. Hva ville du gjort?


Pockethuset er designet av svenske Åsa og Emme Copparstad og er et morsomt lite hus, syntes jeg.


 Wallstickeren heter falling leaves og er fra fantastiske ferm living. Så fantastisk er de at med i pakken følger en liten fugl som har til oppgave å teste at veggen funker. Kanskje du ser den på det øverste bildet?


Dørene på garderobeskapet vårt var i veldig dårlig form, så de ble tatt bort og erstattet med to gardiner. Til stor glede for små gutter (og en stor svenske) i familien er siden på skapet malt med svart tavlemaling. Kjempegøy!

Litt flere ting skal få komme opp på veggene, men dette skal du få se en annen dag. I dag har svensken bursdag, så da blir det god middag og kake. Nam :)

See you!

tirsdag, desember 14, 2010

Nisser

Det er lite nisser og rød jul her hjemme, men nå har jeg gjort et lite unntak. Jeg syntes disse to nissene var så søte at de måtte få være med hjem. Nå bor de på hyllen sammen med Rolf Berg-nissen og ser ut til å trives med det. Er jo kjekt for Linus å ha sett en nisse før julaften også, selv om disse er av den stiliserte sorten.mandag, desember 13, 2010

Julebord og Lucia


Vi feirer annenhver jul i Sverige med tilhørende svensk julemat og for at ingen av oss da skal bli "snytt" for en julemiddag startet vi for noen år siden en koselig tradisjon med vennejulebord i desember der vi serverer den julematen vi ikke får på julaften.

I år skal vi feire jul hos søta bror (alias svigermor) og spiste derfor deilig pinnekjøtt sammen med gode venner i helgen som var.


Bordet er enkelt dekket og holdt i kalde vinterfarger sånn som jeg liker det. Når det er julaften på ordentlig har vi nisseservice og røde dekketallerkener :)

Servicet er (som du sikkert vet) Grand Cru fra Rosendahl og glassene Essence fra Iittala, sølvtøyet er arvet og jeg syntes det passer så godt til det veldig enkle og stilrene servicet.


Trollhassel med noen søte istapper fra Living var med på å skape god julestemning i heimen.
Da jeg var liten syntes jeg Luciatoget var noe av det kjekkeste med julen og det henger nok litt igjen enda kjenner jeg :) Med hjemmebakte lussekatter og tente lys besøkte vi alle de tre (!) gamlehjemmene i gaten til stor glede for både store og små. Det var stas det. I dag skulle Linusgullet  gått (krøpet?) i Luciatog i barnehagen, men han har blitt syk, så vi får nøye oss med å se fetteren hans på TV. Vi gleder oss!

Kos dere med lussekatter og ha en fin Luciadag!

søndag, desember 12, 2010

3. søndag i advent


Litt senere enn de proffe bloggerne med å vise frem adventstaken, men her er den altså, 3. søndag i advent. Tre lys er tent for lengsel, håp og glede, de står å skinner for seg selv og oss som er tilstede.


Kransen i gangen er også kommet opp. Akkurat så enkel som jeg liker det, kun pyntet med tre håndsydde (og langt ifra feilfrie) hjerter.Tror jammen det kommer til å bli jul i år også, jeg!

lørdag, desember 04, 2010

Jul i stuen


Julen begynner å nærme seg og litt pynt har sneket seg inn i stuen. 
Er ikke bare bare å pynte når man har en liten Linus-gutt i hus som helst vil leke med all pynten, men men :)

Jeg er blitt ett år eldre siden sist og til min siste bursdag (29- man stopper vel der?) fikk jeg et lenge etterlengtet speilreflekskamera! Tjohooo!! Nå gjenstår det bare å lære seg å bruke det. Tror nesten jeg må ta meg et kurs jeg.. Jaja, skal vel klare å lære meg det en gang.

Nå er det kosekveld med vin og pepperkaker her, ha en super kveld du også!