fredag, februar 26, 2010

Min første amigurumi

 
  
Juhuuu!! Min første amigurami (eller heklede kosedyr for de som ikke er så god i japansk) er fix ferdig :) Er ganske fornøyd med tanke på at det var første forsøk. Det var ikke så vanskelig som jeg trodde, det var faktisk ikke vanskelig i det heletatt! Nå skal jeg kjøpe meg en bok om ulike teknikker sånn at jeg kan lage mine egne figurer. Denne er etter mønster fra stoff og stil. Vi er ganske forkjølet her i heimen om dagen, så da blir det litt ekstra tid til sånne småting som dette. Men nå er det fredagsmys med fyr i peisen og en god kopp te. God helg!

mandag, februar 22, 2010

Øvelse gjør mester

 
Siden jeg ikke klarte å feste snoren rett på Linus sitt vognhjerte, måtte jeg prøve igjen. Denne gangen ble det et hvitt og lilla hjerte til Iselin. Har jo ingen jenter i vår familie, så når jeg lager "jenteting" er det hun som må ta imot :) Fikk ihvertfall til snoren denne gangen, så nå får jeg vel rekke opp igjen Linus sitt og gjøre det fint det også... Begynner å bli venn med symaskinen nå, har til og med lært meg å tre den! Det har jeg jo slitt med i mange år, så syntes det er litt av en bragd. Men syingen er satt litt på vent for øyeblikket - jeg har nemlig oppdaget amigurumis herlige univers! Så nå er det heklede kosedyr som står for tur. Holder på med en blekksprut og et mummitroll (måtte ha litt avveksling fra å hekle de 8 bena til blekkspruten..). 
Håper det blir like bra som jeg håper på, i så fall kommer det bilder :)

onsdag, februar 17, 2010

Moderne rokokko

  

  
Etter inspirasjon fra precious har jeg pusset, malt og trukket om denne rokokkoinspirerte stolen. Elsker dette stoffet fra Anna Maria Horner! Fikk en del stoff til overs, så da ble det en liten krakk/fotskammel i samme stoff. Når jeg begynte på dette prosjektet hadde vi et rosa Andy Warhol trykk av Marilyn Monroe i stuen, så fargene passet perfekt. Nå har jeg byttet ut dette med et maleri av Marit Ljøen i blått og turkist, så nå er det full kræsj og stolen må vike plassen for noe annet. Men fin er den :)

mandag, februar 15, 2010

Oppussing: toalett

 
Den blomstrete tapeten fra 1986 er endelig borte! Veggene er nå dekket av nydelige mosaikkfliser i brungull, men en svart ramme rundt og tapepet "ornament". Siden det er lite gull ellers i huset, har buddaen fra Kambodsja fått æresplassen her - med hyggelig selskap av gullhjorten fra ting :) 
Speilet er innfelt i flisene, noe jeg syntes ble veldig bra! Har også fått nytt vegghengt toalett, både praktisk og fint siden vi da fikk en hylle til å ha pynt på.. Me like.

søndag, februar 14, 2010

Morsdag, valentins dag og fastelavn

 
Dagen begynte bra med at Linus ga meg en herlig morsdagsgave i form av å sove helt til kl 9 (13 timer i strekk, ikke verst for en baby på 3 mnd). Da jeg stod opp fikk jeg en fin "verdens beste mamma"-kopp som Linus visstnok har kjøpt helt selv (ikke så gale det heller for hans alder.. ) 
Jeg hadde vært flink pike og laget både valentinskort til min kjære og morsdagskort til mammo. Mamma fikk også hjemmelaget ørepynt i en søt liten gullboks. Vi har vært på middagsbesøk hos henne og kost oss med god mat og deilige fastelavnsboller. Ble visst ikke nok kalorier for meg det, så måtte ta meg enda en bolle og en kopp te da vi kom hjem også :) For en fin søndag vi har hatt!

Babybesøk

 
 


I går var vi på babybesøk hos Anne Marie og Torgeir som fikk en liten jente fredag den 5. februar. Hun var ca 3000 g og 50 cm og utrolig herlig! Kan ikke huske at Linus har vært så liten (til og med enda mindre), selv om det kun er noen måneder siden.. De kommer nok til å bli fine lekekamerater for hverandre om noen måneder :) Lille jenten skal hete Iselin og jeg har sydd et dynetrekk til hennes brune Brio-vogn. Var mitt første prosjekt på symaskinen på leeenge, men gikk ganske greit syntes jeg.

 


Siden jeg var så godt i gang med maskinen, sydde jeg dette hjertet til Linus sin vogn også. Har en rangle inni, så han kan få leke med det når han blir litt større :) Plasserte snoren litt skjevt, men det er vel bare sjarmerende...

onsdag, februar 10, 2010

Litt heklerier

Har et lite hekleprosjekt gående her.. lager en hettejakke til Linus i forskjellige blåfarger. Jeg kan jo desverre ikke strikke, og siden alle andre er så flink til å strikke ting til han følte jeg at jeg i det minste måtte hekle noe fint. Mangler bare hetten før jakken er ferdig, men skoene til er klar og ble ganske så søte syntes jeg :) Oppskriften er fra drops, men jeg har endret litt på den. Jakken blir i andre farger og skoene har fått snor istedetfor pomponger :)

søndag, februar 07, 2010

 

  

Den fantastiske svenske nettbutikken barnvänligt selger disse utrolig søte knaggene med fugler på. De har også mange fine wallstickers, jeg tenkte å kjøpe den lille uglefamilien. Man kan selv velge farger på uglene og så får man sitt eget navn under grenen. De har masse annet fint også, så blir nok en liten shoppingrunde der snart :)

lørdag, februar 06, 2010

Kokosnøtter


Endelig har jeg fått gjort ferdig disse kokosnøttene! Begynner å bli en stund siden jeg kuttet og slipte disse bitene som skulle bli smykker, men måtte tenke litt på hvordan jeg skulle feste kjedet uten å lage hull i smykket. Jeg ville nemlig at snoren/kjedet skulle henge litt nede på smykket og det fikk jeg nå til ved å lime på en skinnbit bakpå som snoren går gjennom.

fredag, februar 05, 2010

Nye gamle ting

Siden de fleste overflater i hjemmet allerede er malt, har jeg begynt å pusse opp ting og møbler i stedet. Det er ikke alt som er gammelt skrot og jeg blir så glad når jeg finner noe jeg kan pusle litt med :) Ekstra gøy er det selvfølgelig når resultatet blir bra og vi faktisk kan bruke det til noe! Her kommer noen eksempler:

 
Oldemor sitt gamle speil har fått et strøk med sølvmaling 

Da vi flyttet inn stod dette 80-talls skapet i furu i gangen i 3. etg. Det var for stort til å bæres ned trappen og måtte i såfall demonteres. Løsningen ble å heller male det svart og bytte ut knottene, så kan det brukes litt til :)
(som dere ser mangler vi litt lister her og der...)

En gammel furukommode har fått noen malingsstrøk, nye ben og knotter 
og tjenestegjør nå på rommet til Linus

Dette er en liten krakk som jeg lagde i sløyden på ungdomsskolen. 
Nå har jeg malt den lysegrønn og gitt den til kosebamsene til Linus

Dette gamle teak-nattbordet kjøpte jeg på et loppemarked for en femtilapp. 
Nå er den ny og fresh og perfekt til å oppbevare småting i entreen :)

Holder på med et par ting til som det kommer bilder av etterhvert som jeg blir ferdig. Nå skal jeg lage meg en god kopp te og nyte resten av dagen. Elsker at det fortsatt er MASSE snø i Bergen. Håper det varer leeenge!

Ønsker alle en god helg!

onsdag, februar 03, 2010

1+1=3

Ja, da er det gått nesten ett år siden sist denne siden ble oppdatert og MYE har skjedd :)
Trappen som skulle males er for lengst malt, det er vel det meste som skulle males også.. Sånn husmessig er vi vel ferdig med første runde av oppussingen og har begynt på nummer to. Forandring fryder, vettu! I tillegg har vi hatt en aldri så liten familieforøkelse. Den 25. oktober 2009 ble to til tre da Linus Emil kom til verden, 5 uker før planen. Han var en liten, men velskapt skjønning på 2090 g og 44 cm. Siden da har livet forandret seg en hel del (til det bedre, altså..) og vi storkoser oss her i heimen. Han er en liten tøffing som allerede har vært operert to ganger for lyskebrokk, har hatt en låsning i nakken (KISS) og selvsagt også kolikk.. Men nå begynner alt å bli så mye bedre. Vi har byttet til en morsmelkerstatning som ikke er kumelkbasert (nutramigen) og det hjelper på. Er nok kumelken som ikke er så populær helt enda. Er visstnok ganske vanlig for premature barn, men det har de sagt om alt det andre også, så neste gang tror jeg vi venter til termin :) Han klarte ikke å ta pupp i begynnelsen og koppen var heller ikke så vellykket. Han gikk ned til 1850 g på KK, så da begynte vi å gi han mat på flaske for å få opp vekten.. Og når man først har begynt med det er det veldig vanskelig å få dem til å ta pupp etterpå, og det fikk vi jo selvsagt erfare. Var masse mas fra alle kanter om at jeg måtte få til ammingen og at morsmelk er det beste for barnet, men til slutt ga jeg opp. Det er mange som er oppvokst på morsmelkerstatning og det har da blitt folk av dem også... Så nå er han en lykkelig flaskegutt :) Han er nå blitt over 3 mnd gammel og vokser utrolig fort. Da vi var på helsestasjonen for en uke siden veide han 5400 g og var blitt 58 cm lang.

Det har skjedd mer også! Jimmy har fridd og vi planlegger bryllup på Svalbard i februar neste år. Blir ett skikkelig vinterbryllup og vi gleder oss masse!! Er mye som må planlegges og det blir jo litt ekstra styr å gjøre alt herfra, men det går seg vel til. Er mer eller mindre ferdig med invitasjonene, venter bare på endelig pris på flybilettene før jeg sender dem til trykkeriet. Marit skal være forloveren min og vi har vært å prøvd brudekjoler to ganger. Var først på brudehuset, men fant absolutt ingenting jeg likte der (men så var de ikke så flinke til å høre hva jeg var på jakt etter heller da...). Alt ble SÅ mye bedre da vi gikk til Belle Amie brudesalong. Der hadde de kjoler som var mer i min stil, ja.. Vil ha en ganske enkel kjole med A-form, så det skulle jo ikke være så vanskelig, men har ikke helt bestemt meg likevel. Utfordringen blir vel heller å få tak i en kåpe til å ha utenpå kjolen. Har liksom sett for meg hvordan denne skal se ut, så jeg ender nok opp med å måtte få den skreddersydd. Vurderer litt å få den sydd i Kina, ser det er et stort marked for sånt der ute, men er litt skeptisk også.. Vi får se. FØRST av alt må magen strammes opp (den er som en fiskepudding etter fødselen) og det begynner vel heller å haste litt..

Men først av alt skal vi ha navnefest for Linus. Jeg syntes det er helt supert at går an å få en sånn sermoni uten at det må være i kirken. Jeg er selv utmeld fra statskirken og syntes han skal få ta sine egne valg og vil derfor ikke ha noen dåp. En borgerlig navnefest er da toppen! Dette blir ikke før den 21. mars, så er en stund til enda.. Han er vel gjerne blitt litt gammel da, men tror ikke det er så farlig. Alternativet var 31. januar og det kræsjet med så mye annet at det gikk rett og slett ikke. Tror ikke Linus bryr seg, så da er det vel greit :)

Dette begynner å bli som dårlige nyttårsforsett, men nå SKAL jeg virkelig prøve å bli flinkere til å oppdatere den her bloggen, altså! Jeg er jo alvorlig avhengig av internett, så jeg kan vel likegodt bruke litt av tiden her... Vi snakkes forhåpentligvis snart!

Ha en fin kveld