torsdag, juni 29, 2006

Fast jobb og ny leilighet

Ja, då begynner pittelille Kristin å bli stor. Har fått meg fast jobb, så då blir det flytting og greier og greier. Siden eg skal være her oppe til evig tid fant eg ut at d va best å få seg et litt finere hjem også, så no blir d bra:) Eg skal då altså flytte fra vei 232 til vei 222 (i andre enden av byen sånn ca..) Og alle hjerter gleder seg til å bli kvitt treveggene, den røde sofaen og de stripete gardinene. For ikkje å snakke om den ekle lukten på do. Øyvind i kjelleren kommer sikkert til å bli litt lei seg for at tasse på loftet skal flytte, men då får han ihvertfall ha tingene sine i fred.. Han har liksom alt eg ikkje har, så eg e blitt veldig god på å låne ting av han! Koselig d:)

torsdag, juni 22, 2006

En oppdatering..


Nå begynte det kanskje å bli på tide med en oppdatering her... Har vært nede i Bergen en tur fra den 6.-11. juni. Måtte i begravelse, men fikk jo en liten ferie på kjøpet som ikke var helt med i planene. Bergen imponerte stort med sol og pent vær hver dag (!!) og temperaturer over 25 grader:) Var deilig med litt sommer og ikkje minst å se familie og venner igjen. Var veldig kjekt å se Marcus og Kristopher (mine to nevøer) igjen, og eg merket som vanlig at det er mye jeg går glipp av når jeg er borte hele tiden. Men , men.. er vel ikke lov å klage på det, jeg har jo valgt det selv:) To herlige gutter er de iallefall!

Ellers ble det tid til en tur på besøk til tante Ellen på Glesvær og lørdagskvelden ble tilbragt sammen med Helle & co på forskningsstasjonen på Espegrend. Der satt vi ute i til langt på kveld og koste oss med grillmat og god drikke. Jeg overnattet der ute og kjørte hjem igjen tidlig neste morgen. Siste dagen var jeg bare hjemme med mamma, Bjørn og Marcus. Vi var en liten tur på lekeplassen og spiste stort sett is hele dagen. Vi så vel Elias en fire-fem ganger også, ja.. Festlig:)

Tok flyet hjem igjen i nitiden.. var veldig forsinket og jeg va litt redd et øyeblik at jeg ikke skulle komme meg opp igjen her, men det gikk fint!

Ble en liten nedtur å reise fra 27 grader og strålende sol i Bergen, til 1 grad og regn i Longyearbyen. Va kjipt et par dager, men så var det glemt..

I helgen jobbet eg i pub'en. Var kjekt å være tilbake der og, og kjente eg ble full av energi bare eg kom inn der:) Var på visningstur på Isfjordsafarien på lørdagen. Var helt vindstille og en utrolig fin dag å være på sjøen! Nydeli................

Ellers trives eg godt i min nye jobb og begynner å venne meg til 8-4 rytmen. Jada, livet er fortsatt Svalbard!

mandag, juni 05, 2006

Så var helgen over..

Helgen begynte brått med Spitsbergen Travel-fest på fredagen. Rett etter jobb begynte festlighetene på Funken (Spitsbergen Hotel), der det var underholdning av ymse slag, bl.a. stand up med Christer Torjussen. Programmet for kvelden var hemmelig, og etter et par timer med latter, øl og baggiser ble vi hentet med buss og kjørt ned på kaia der Langøysund ligger. At de våget å ta hele den crazy'e gjengen der med på båttur var egentlig litt imponerende! Ombord var d mere mat, fri bar, flott natur og fantastisk underholdning:) Vi gikk innover mot Tempelfjorden, og noen påstod til og med at de så isbjørn på veien (tror d var gjennom fyllabrillene den kom til syne...). Etter ca. 3 timer på fjorden var vi tilbake i Longyearbyen, noen mer edru enn andre:p Da var det puben neste og deretter Huset. Ble en vellykket helaften og jeg tror alle storkoste seg!

På lørdag spiste jeg frokost på Kroa med Kristine og Kristine (veldig oppfinnsom med navn her oppe.... Senere kom tredje Kristine og..). Det var superfint vær og solen varmet (nesten)! Etter det ble det en rolig kveld for min del med "gutta på tur" på web-tv. Svessa kom oppom en tur på kvelden og klokken tolv (ja, midt på natten!) fant vi ut at vi skulle låne båten til Steinar og dra på tur. Er like lyst om natten som om dagen, så det spiller jo forsåvidt ingen trille. Det så rolig ut utpå fjorden, og turen utover mot Diabas gikk greit, men når vi skulle snu og kjøre tilbake ble d litt verre. I motvind og bortimot 2 meter høye bølger gikk d ikkje akkurat fort, nei.. Svessa begynte å bli en smule utålmodig og lei, men d var likevel overraskende lite bæs fra han! Vi kom oss no trygt og like hel tilbake og d var deilig med en liten tur i solskinnet:)

I dag har det vært heller slappt her.. Har ikkje gjort så mye egentlig. Kristine har vært her på grøtbesøk (e kun toro-poser eg klarer å diske frem med på kjøkkenet..), og etter det var vi nede hos henne og så på tv. Jeg sovnet som vanlig når jeg ser på tv og måtte gå hjem.. Neste uke skal jeg hjem til Bergen i begravelse, så må nok en tur på jobb i morgen, selv om d er rød dag.. Det betyr vel at d er leggetid for meg nå, egentlig.. Good night:)

fredag, juni 02, 2006

Hundesledetur


I dag har Kristine og jeg vært på hundesledetur på Platåfjellet etter jobb. Egentlig pleier turene å gå innover i Bolterdalen og litt lenger vekk fra byen.. Men siden snøen er long-gone rundt om her, så funker d heller dårlig. Heldigvis for oss klarer arctic adventures å utnytte den lille snøen som er igjen oppe på fjellet, og kjører fortsatt noen turer der. Vi kjørte bil opp til SvalSat, der hundene stod og ventet på oss. Var kjempedeilig å komme seg ut i snøen og hundene var helt fantastisk herlige! De var kjempeglade og super-ivrige etter å få løpe.. Vi fikk være me å sette de sammen i spann og ta på de seler, og så kjørte vi sammen to og to på hvert spann. Til min store fornøyelse, ble Kristine tisset på to ganger før vi hadde dratt fra SvalSat en gang! Utrolig festlig:) Jeg begynte å kjøre, mens Kristine satt i sleden. Det var litt tåkete og overskyet på platået, men hadde fremdeles en nyyyyyyyyyydeli utsikt over fjorden og fjellene. Jeg hadde hørt på forhånd at hundene driter mye mens de løper, men at d var så gale hadde jeg aldri forestilt meg! De løftet jo bare opp bakbeina og løp på to bein, mens de bæsjet mer enn de var god for! En hals til å trekke opp foran nesen e å anbefale.. Men d var jo selvfølgelig utrolig morsomt, og en god latter forlenger jo livet, så.. Når vi var kommet til platået der du ser rett ned i Longyearbyen, stoppet vi og hadde en liten kaffepause. Vi byttet så plass og jeg satt i sleden på vei tilbake. Kjempekjekt! Nok en herlig dag på Svalbard:)